GR/EN below

Η ιστορία ξεκινά πίσω στα ενετικά χρόνια στο μακρινό νησί των Κυθήρων, όπου «Φατουράδα» ήταν το σπιτικό λικέρ που έφτιαχναν οι  αρχοντικές  οικογένειες του νησιού.  Το  liqueur «Φί» βασίστηκε σε αυθεντική συνταγή της παραδοσιακής Φατουράδας  και - από το πρώτο γράμμα της λέξης, δηλαδή το «Φί»- γεννήθηκε το όνομά του : «Φί» ,  ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

 

Το όραμα του Φί

Η επιμονή και  το όραμα συνόδευσαν τη  μακριά διαδρομή για την δημιουργία του λικέρ «Φί» και την εξέλιξη μιάς παραδοσιακής έκφρασης , σε ένα επώνυμο premium liqueur, με κομψότητα και  άποψη.  Η ιδιαιτερότητα του Φί και η αξία του είναι συνδεδεμένες με την επιλογή της χειροποίητης ποιότητας σε διάφορα στάδια της παραγωγής… από τα φρούτα που ξεφλουδίζονται ένα-ένα με το χέρι, μέχρι τη διακόσμηση της κάθε φιάλης που γίνεται "στο χέρι"  με  κορδόνι και ξύλο κανέλλας… αυτά τα artisan στοιχεία δίνουν προστιθέμενη αξία στην υψηλή ποιότητα του ποτού.

 

Η μυστική συνταγή

Χρόνος, επιλογή υλικών, αναλογίες και τεχνική κρύβονται πίσω από τη μυστική συνταγή που εκφράζεται με  ζωντανά αρώματα εσπεριδοειδών,  νότες κανέλας ,  επίγευση με διάρκεια.  Η συνταγή του Φί είναι αποτέλεσμα επίμονης δουλειάς πολλών χρόνων,  για να τελειοποιηθεί η γευστική προσωπικότητα, με πίστη στη φυσικότητα, τη μικρή παραγωγή και τη χειροποίητη ποιότητα. 

 

Η «ουσία» του Φί

 Η ουσία του αποστάγματος:. Μέσα σε χάλκινο άμβυκα, γίνεται η απόσταξη του εκλκτού τσίπουρου, για  τη βάση του «Φί»

Η ουσία του φρούτου : Η φρουτώδης «ουσία» του Φί αναδύεται από ένα μοναδικό συνδυασμό εσπεριδοειδών, που  καλλιεργούνται σε ένα μικρό  αγρόκτημα και μαζεύονται με το χέρι,  το  χειμώνα, που ο καρπός βρίσκεται στο απώγειο της αρωματικής του δύναμης.  Οι φλούδες των φρεσκοκομμένων φρούτων ξεκινούν το ταξίδι της εκχύλισης μέσα στο τσίπουρο, ένα αργό ταξίδι που θα εξάγει το μέγιστο αρωματικό δυναμικό των αρωμάτων της φρέσκιας φλούδας. 

Τhe name

Our story begins in the remote greek island of Kythera…Φατουράδα [fatou’rada]  is a local term for the traditional  liqueur,  originally made  by wealthy families of Kythera  island, during the venetian times.  The brand name of  our artisan liqueur “Φι»  is inspired by the initial of the word Φατουράδα, that is  “Φί» i.e. the 21st letter of Hellenic alphabet.

Οur Vision

Φί ‘ s creation  has been a long, hard, yet  inspiring voyage ,  to “transform” a traditional  product  into an elegant, genuine branded spirit. Ιts creators have had the vision to revive the traditional homemade  recipe into a new  premium spirit with distinct personality,  reflecting finesse, naturality, craftsmanship,  care and dedication to “the artisan” way of making things happen.  

Τhe essence of “Fi”

Base spirit essence

We use  “tsipouro”, a fine,  small-batch double  distillation marc grape spirit, distilled with care,  in a traditional copper pot still. 

The Orange essence

We use a unique blend of citrus fruits  to obtain the fruity  essence.
Exclusively handpicked in the beginning of winter from a small  farm , the fruits are carefully peeled while still green,  at their aromatic peak.  The fresh  peels are  macerated in the fine base spirit ,  in order to extract the highest concentration of their natural flavour in a slow and craft procedure. Cinnamon wood adds deeper dimensions of flavour.

The Secret recipe

Time, proportions and technique have come together to formulate   the secret recipe,  resulting in a complex, sophisticated (and exceptional)  flavour profile Vibrant citrus aromas and flavours, with discrete spicy notes and long aftertaste.

The unique “Φί” recipe is a work of years of persistence,  patient   experimentation and taste testing to perfect a unique natural flavour . It has been our intent to make «Φι» by   capturing highest level of natural flavours by using the old  craft technique of maceration  and get the richest possible concentration of  natural flavours.